Szavazzon az Új Nemzeti Galéria városligeti megvalósítására!

Az index szavazásra bocsátotta, hogy hol épüljön fel az Új Nemzeti Galéria. Szerintünk egyértelmű a válasz, a Városligetben. Amennyiben egyetért velünk, kérjük szavazzon!

Ezen a linken tud az Új Nemzeti Galéria városligeti megépítésére szavazni:

https://index.hu/belfold/2021/03/17/hol-epuljon-fel-on-szerint-a-nemzeti-galeria-/

 

Hogy miért gondoljuk így?

 

  • Az Új Nemzeti Galéria Városligetbe tervezett megépítése  vissza nem térő lehetőség, hogy a magyar képzőművészet és a nemzetközi gyűjteményünk világszínvonalú, a látogatók és a múzeumi szakma igényei szerint megalkotott 21. századi otthonba költözzön.
  • Mert az Új Nemzeti Galéria egy olyan, világviszonylatban is korszerű, a 21. századi kihívásoknak megfelelő otthont kap, amely méltó a Városligetben már több mint egy évszázada megépült intézményekhez és az egyik legfontosabb nemzeti közgyűjteményünk anyagához.
  • Mert az új múzeum tervezőit nemzetközi építészeti tervpályázaton választották ki, melyet a világ egyik legjobbnak tartott építészirodája, az építészeti Nobel-díjnak tartott Pritzker-díjas japán SANAA nyert el.
  • Mert a Városligetben a kulturális, rekreációs intézmények egész Európában egyedülálló gazdagsága és a zöldfelületi kikapcsolódás több mint egy évszázada egyenértékűen van jelen a park életében és közösen adják azt a karaktert és vonzerőt, amelyek a Ligetet a legkedveltebb fővárosi parkká tették és teszik.
  • Mert az egykori PeCsa helyre épül, amely területen egyébként már több mint 130 éve épület áll, tehát egyetlen talpalatnyi zöldet sem venne el a parktól.
Aláírom